16 de desembre del 2014

El monstre



La caverna és fosca. Et mous, però no saps què toques. Camines, però desconeixes el que estàs trepitjant. T’arrossegues pel sòl humit i el fred hostil envaeix la teva ment i el teu cos, com si fos una poció somnífera.

Les teves mans palpen una superfície que contrasta amb tot allò que hi ha en aquesta foscor. És càlida, suau i agradable. Veus uns ulls platejats, els ulls més estranys que has vist mai. I quan els mires, oblides tots els altres colors.

Els ulls es fixen en els teus i comences a recordar. Recordes l’entrada d’una cova. Recordes els riures de la gent de la teva colla. Recordes el to de burla d’una jove dient que els monstres i els fantasmes no existeixen. Recordes la sensació d’enfonsar-te en l’obscuritat que et rodeja en aquest moment.

Tornes del record perquè t’adones que els ulls platejats s’estan apropant. La llum d’aquests ulls il·lumina la teva memòria. Et vénen moltes imatges al cap aparentment inconnexes, però t’esforces a comprendre la relació que hi ha entre elles.

Ja està! Ja ho entens! Recrees les imatges com si veiessis una pel·lícula: Una noia encoratjada pels seus amics entra a una cova. La cova és el lloc d’on afloren les llegendes més horripilants; es rumoreja que hi habita un monstre gegant que s’alimenta de la ment humana, un fantasma que et persegueix fins que mors de cansament i un grup d’estranyes criatures de color gris que et devoren el cervell sense matar-te. La noia s’endinsa per un passadís i, quan es gira per saludar els seus amics, ja no veu llum a l’entrada de la cova. Només veu ulls platejats.

Allí estàs tu. Els ulls brillen de satisfacció, han complit el seu propòsit: fer-te recordar la teva història abans de morir.

Notes un terrible alè molt prop de la teva cara. Els ulls centellegen i la boca del monstre es tanca mentre se t’empassa.

Dediques el teu darrer pensament a la bellesa de l’últim color que has vist.


Marina Jaime Ariño
Institut Escola Daniel Mangrané, Jesús



*Conte premiat en la categoria secundària en el V Concurs de microrelats de terror 2014, organitzat per la biblioteca amb el suport dels departaments de Català, Castellà i Llengües estrangeres de l'Institut Cristòfol Despuig.