8 de maig del 2017

Penjada de cartells en promoció de la lectura


Penjada de cartells en promoció de la lectura

La primera setmana de maig del 2017, els alumnes de 3r ESO A de l’Institut Cristòfol Despuig van fer un taller per a promoure la lectura que es deia “ Ara fem eslògans”. Van preparar eslògans i, amb ells, van dissenyar uns cartells vistosos que penjaren per tot l’institut. Viu la lectura, llegeix la vida, Leer perjudica gravemente su ignorancia, +BOOK -FACE són alguns dels eslògans d’aquesta promoció.


Dimarts, dijous i divendres de la primera setmana de maig, els alumnes de l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa van fer un taller anomenat “Ara fem eslògans” per a la promoció de l’hàbit lector. Durant aquests tres dies també van estar agraïts el alumnes per poder sortir de la rutina fent un taller d’allò més entretingut.

Dilluns no es va poder realitzar el taller perquè era el Dia del Treballador i no hi havia classes, així que va començar el dimarts dia 2.

El taller va començar amb l’explicació de que s’anava a realitzar i que era un eslògan. També es va fer una pluja d’idees sobre els avantatges de la lectura  a partir d’uns qüestionaris, que va servir per realitzar el decàleg dels beneficis de la lectura.




El segon dia va ser dijous 4 de maig, el qual va estar dedicat als recursos estilístics dels eslògans i a la creació d’aquests i els seus respectius cartells.



El darrer dia va ser divendres en el que els alumnes es van centrar en penjar els cartells creats pels propis alumnes per tots els racons vistosos de l’institut: el pati, el vestíbul, aules, passadissos, portes, etc.







També es van dedicar a l’escriptura d’aquest reportatge.




Edgar Borràs Duran, Gerard Castel Vilalta i Eduard Campanales Benaiges